Sposób przygotowania:
Jesienna kanapka z kurkami
1. Kurki czyścimy z piasku małym pędzelkiem i mokrą ściereczką.
2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy szalotkę. Dodajemy kurki (te większe można przekroić na pół). Podsmażamy całość około 10 minut aż wszystko ładnie się zrumieni i troszkę zmięknie.
3. Posypujemy utartym na grubo pieprzem , solą i świeżą natką pietruszki.
4. Podajemy na ciepłych grzankach i delektujemy się smakami jesieni.
UWAGA; Dla smakoszy czosnku proponuję wcisnąć jeden ząbek podczas smażenia grzybów, przejdą słodyczą i nabiorą charakteru.
2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy szalotkę. Dodajemy kurki (te większe można przekroić na pół). Podsmażamy całość około 10 minut aż wszystko ładnie się zrumieni i troszkę zmięknie.
3. Posypujemy utartym na grubo pieprzem , solą i świeżą natką pietruszki.
4. Podajemy na ciepłych grzankach i delektujemy się smakami jesieni.
UWAGA; Dla smakoszy czosnku proponuję wcisnąć jeden ząbek podczas smażenia grzybów, przejdą słodyczą i nabiorą charakteru.
zbysiowa
Aleksandra Niparko
:) są kwintesencją lasu
zbysiowa
Zgadza się, ten zapach jest niesamowity :)