slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 811]

Pasta kanapkowa z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Wystarczy połączyć kilka składników, doprawić i już możemy cieszyć się pysznym smakiem pasty do chlebka.

Pasta kanapkowa z łososiem

Składniki:

Pasta kanapkowa z łososiem

 

  • 100 g serka kanapkowego naturalnego
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 2 łyżki twarogu chudego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 50 g wędzonego łososia
  • 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, czosnku suszonego
  • szczypta chili

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z łososiem
Łososia kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miseczki. Następnie do łososia dokładamy serek kanapkowy naturalny, twaróg chudy, śmietanę oraz posiekany koperek. Mieszamy dokładnie.

Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz chili i ponownie mieszamy.

Gotową pastę kanapkową przechowujemy w lodówce.