Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta kanapkowa z łososiem i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna pasta kanapkowa z łososiem.

Pasta kanapkowa z łososiem i mascarpone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta kanapkowa z łososiem i mascarpone

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z łososiem i mascarpone
Łososia pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do wysokiego naczynia. Dodać sok z cytryny (najlepiej świeżo wyciśnięty), 3 łyżki mleka (bez niego masa będzie bardzo gęsta i ciut za sucha), pieprz do smaku i serek mascarpone. Zmiksować na gładką masę blenderem. Dodać umyty, osuszony i drobno posiekany koperek i wymieszać.Przełożyć do miseczki, posypać koperkiem dla dekoracji i schłodzić. Podawać do pieczywa i krakersów
Pasta kanapkowa z łososiem i mascarpone
Łososia pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do wysokiego naczynia.
Pasta kanapkowa z łososiem i mascarpone
Dodać sok z cytryny, 3 łyżki mleka, pieprz i mascarpone. Zmiksować blenderem. Dodać koperek i wymieszać.