paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pasta marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna i smaczna pasta na poranne kanapki

Pasta marchewkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta marchewkowa

 

  • 3 marchewki
  • 2 jajka
  • 1/2 serka śmietankowego topionego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta marchewkowa
Marchewki obrać i ugotować do miękkości, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Marchew zetrzeć na tarce na małych oczkach można też rozgnieść widelcem. Jajka zetrzeć na tarce. Do marchewki i jajek należy dodać topiony serek i całość wymieszać na koniec dołożyć majonez i ponownie wymieszać. Jeśli chcemy aby konsystencja była rzadsza dodać 2 łyżki majonezu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smarować pastą najlepiej ciemne pieczywo.
Pasta marchewkowa
Marchew ugotować, i zetrzeć lub rozgnieść widelcem
Pasta marchewkowa
Do marchewki dodać ugotowane i starte jajka
Pasta marchewkowa
Do masy dodać serek topiony wymieszać na koniec dodać majonez