renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Pasta mięsna z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta do chleba z gotowanego mięsa np z rosołu z czerwona soczysta papryką będzie idealnym dodatkiem do kanapek.

Pasta mięsna z papryką

Składniki:

Pasta mięsna z papryką

 

  • 200 gram gotowanego mięsa z rosołu (może być różne)
  • 1 papryka czerwona
  • pół cebuli czerwonej
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta mięsna z papryką

Etap 1

Pasta mięsna z papryką
Mięso gotowane oddzielić od kości umieścić w misce i dodać majonez.

Mięso gotowane np z udek czy golonki indyczej oddzielić od kości umieścić w misce i dodać majonez.

Etap 2

Pasta mięsna z papryką
Zmiksować razem na gładką masę blenderem.

Zmiksować razem na gładką masę blenderem.

Etap 3

Pasta mięsna z papryką
Dodać czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.

Następnie dodać czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.

Etap 4

Pasta mięsna z papryką
Dodać cebulę czerwoną posiekaną i natkę pietruszki i wymieszać.

W kolejnym kroku dodać cebulę czerwoną posiekaną i natkę pietruszki i wymieszać.

Etap 5

Pasta mięsna z papryką
Wszystko doprawić do smaku sola i pieprzem, idealna pasta do chleba.

Wszystko doprawić do smaku sola i pieprzem, idealna pasta do chleba.