Sposób przygotowania:
Pulpety z leśnymi grzybami i papryką
Grzyby myję i obieram. Gotuję w osolonej wodzie ok 10 min. Następnie grzyby przekładam do garnka o grubym dnie. Dodaję masło i cebulę drobno posiekaną. Duszę dodaję szpinak. Mieszam. Do miski dodaję mięso i pozostałe składniki. Mieszam dokładnie.
Formuję pulpeciki a następnie obtaczam w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni wylewam olej, obsmażam ze wszystkich stron.
Pulpety przekładam do garnka o brubym dnie. Dolewam wodę i przecier pomidorowy, pomidory z puszki oraz dodaję szpinak.
Duszę na małym ogniu ok 15 min.
Podaję z ulubionymi kaszami czy ziemniakami.
Formuję pulpeciki a następnie obtaczam w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni wylewam olej, obsmażam ze wszystkich stron.
Pulpety przekładam do garnka o brubym dnie. Dolewam wodę i przecier pomidorowy, pomidory z puszki oraz dodaję szpinak.
Duszę na małym ogniu ok 15 min.
Podaję z ulubionymi kaszami czy ziemniakami.