Lancerciu

Lancerciu

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Mięsna pasta z myślą o najmłodszych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na pewno nie raz i nie dwa został wam kawałek pieczeni z weekendowego obiadu, czy ze świątecznego stołu. To właśnie dobry sposób, by nic się nie zmarnowało. Taką pastę mogą jeść również dzieci.

Mięsna pasta z myślą o najmłodszych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięsna pasta z myślą o najmłodszych

Składniki potrzebne do pasty

  • kawałek pieczeni - miałam ok.250g ( użyłam resztki pieczeni ze schabu w ziołach- tak by mój synek mógł jeść -ale pieczeń może być dowolna)
  • pomidor obrany
  • cebula obrana przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku obrane ,mogą być w całości
  • kosteczka masła wielkości 2x3cm
  • sól i pieprz do smaku
  • lubczyk
  • rozmaryn

Sposób przygotowania:

Mięsna pasta z myślą o najmłodszych

ETAP 1:

Mięsna pasta z myślą o najmłodszych
Miksujemy wszystko na gładką masę

Wyciągamy malakser i wrzucamy weń skrojoną pieczeń i wszystko z powyższej listy
Nic bardziej banalnego, z tą uwagą by na początku dodać po szczypcie ziół, aby nie przesadzić .
Miksujemy na gładką masę.
W razie potrzeby doprawiamy i znów miksujemy.
Gdy masa jest za sucha dorzucamy więcej pomidora, mnie wystarczył jeden średniej wielkości.
przechowujemy w lodówce.
Gotową pastą smarujemy kanapki, albo używamy jako farsz np. do pierożków, czy bułek.