migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pasta pieczarkowo-jajeczna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Pyszna i bardzo aromatyczna pasta na kanapki. Powstała w sumie z braku wędliny więc z tego co miałam powstała pyszna pasta.

Pasta pieczarkowo-jajeczna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta pieczarkowo-jajeczna

 

  • 500 g pieczarek
  • 4-5 jajek
  • 1 łyżka oleju
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • 2-3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta pieczarkowo-jajeczna
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać patelnie z olejem i wrzucić starte pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparują wodę, wystudzić.

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Do jajek dodać wystudzone pieczarki i wymieszać. Potem dodać majonez i natkę pietruszki, ponownie wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem.

Jeśli wolimy pastę i bardziej gładkiej konsystencji można ją zmiksować blenderem. Gotowa pastę podawać z pieczywem.
Pasta pieczarkowo-jajeczna
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać patelnie z olejem i wrzucić starte pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparują wodę, wystudzić.
Pasta pieczarkowo-jajeczna
ajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Pasta pieczarkowo-jajeczna
Następnie ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pasta pieczarkowo-jajeczna
Do jajek dodać wystudzone pieczarki i wymieszać. Potem dodać majonez i natkę pietruszki, ponownie wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem.