Sposób przygotowania:
Pasta pieczarkowo-jajeczna
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać patelnie z olejem i wrzucić starte pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparują wodę, wystudzić.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do jajek dodać wystudzone pieczarki i wymieszać. Potem dodać majonez i natkę pietruszki, ponownie wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem.
Jeśli wolimy pastę i bardziej gładkiej konsystencji można ją zmiksować blenderem. Gotowa pastę podawać z pieczywem.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do jajek dodać wystudzone pieczarki i wymieszać. Potem dodać majonez i natkę pietruszki, ponownie wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem.
Jeśli wolimy pastę i bardziej gładkiej konsystencji można ją zmiksować blenderem. Gotowa pastę podawać z pieczywem.
halina