BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1405]

Pasta jajeczna z serkiem topionym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Polecam pyszną pastę jajeczną z dodatkiem serka topionego. Pasta jest smaczna i bardzo dobrze smakuje na bułeczce jak i na chlebku.

Pasta jajeczna z serkiem topionym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta jajeczna z serkiem topionym

 

  • jajka 4 szt,
  • cebula 1/2 szt,
  • cebula czerwona 1/2 szt,
  • pietruszka zielona 1/2 pęczka,
  • serek topiony kremowy 100 g,
  • sól, pieprz do smaku,
  • majonez 4 - 5 łyżek,
  • Bułeczki 3 szt,

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z serkiem topionym
Ugotować jajka na twardo. Ugotowane jajka obrać, zetrzeć na tarce ( grube oczka ).Cebule obrać pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę zieloną posiekać.

Wszystkie składniki połączyć razem ze serkiem topionym dodając sól, pieprz do smaku.

Bułeczki przekroić na połówki. Każdą posmarować majonezem i nałożyć dekoracyjnie pastę jajeczną.

Udekorować natką pietruszki.
Pasta jajeczna z serkiem do smarowania.
Pasta jajeczna gotowa do spożycia .Wyszła pyszna .