Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewkami, szczypiorkiem i papryką. Najlepiej smakuje z chlebkiem domowej roboty.

Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką
Gotujemy na twardo jajka, obieramy i kroimy na połówki. Rzodkiewki i paprykę myjemy i też kroimy na kawałki.

Tak przygotowane składniki wrzucamy do rozdrabniacza, ewentualnie drobniutko kroimy.

Dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach ser żółty. Dodajemy majonez,doprawiamy pastę odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.

Dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy i wstawiamy pastę na minimum godzinę do lodówki.


Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką
Gotujemy na twardo jajka, obieramy i kroimy na połówki. Rzodkiewki i paprykę myjemy i też kroimy na kawałki.
Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką
Dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy i wstawiamy pastę na minimum godzinę do lodówki.
Pasta jajeczna z papryką i rzodkiewką
Pasta jajeczna na kanapce z plasterkami rzodkiewki

Tagi:

pasta