Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką idealnie pasuje do świeżego pieczywa. Delikatny posmak czosnku wzbogaca jej smak.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Szczypiorek umyć i posiekać, dodać do jajek. Dodać pokrojoną w niewielką kostkę paprykę.

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do pasty.

Dodać majonez oraz przyprawy do smaku.

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.

Pastę używać do smarowania pieczywa.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką
Szczypiorek umyć i osuszyć i drobno posiekać.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką
Czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę dodać do reszty składników.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i majonez.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i papryką
Dodać do smaku przyprawy i dokładnie wymieszać.