aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Pasta rybna z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta rybna z chrzanem

Pasta rybna z chrzanem

Składniki:

Pasta rybna z chrzanem

 

  • 20 dkg flądry wędzonej
  • 25 dkg kremówki
  • 4 łyżeczki świeżo startego chrzanu
  • 1/2 pęczka koperku
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta rybna z chrzanem
Rybę drobniutko pokroić na niewielkie kawałki. Koperek opłukać i osuszyć, posiekać na bardzo drobno. Do miseczki wlać śmietanę oraz sok z cytryny, wsypać koperek, dodać chrzan i wymieszać. Następnie do miseczki dodać 2/3 przygotowanej ryby. Wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i starannie wymieszać. Wierzch pasty posypać pozostałą 1/3 ryby. Podawać ze świeżym pieczywem.