slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pasta tuńczykowa do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do kanapek z tuńczykiem z puszki oraz kukurydzą. Polecam na śniadanie lub kolację.

Pasta tuńczykowa do pieczywa

Składniki:

Pasta tuńczykowa do pieczywa

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, curry i kurkumy

Sposób przygotowania:

Pasta tuńczykowa do pieczywa
Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru płynu. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy a następnie przekładamy do miseczki.

Do jajek dodajemy odsączonego tuńczyka, kukurydzę z puszki, majonez oraz przyprawy. Mieszamy i odstawiamy aby smaki się przegryzły. Podajemy z pieczywem na śniadanie lub kolację.

Smacznego