Sposób przygotowania:
Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem
1) Do miski wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną i cukier.
2) Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.
3) Następnie wbijamy jajko, dodajemy większą połowę jogurtu naturalnego i pokrojonego banana.
4) Miksujemy i dodajemy resztę jogurtu naturalnego.
5) Ponownie miksujemy i dodajemy miód gryczany oraz ekstrakt śmietankowy.
6) Dokładnie miksujemy i wylewamy do korytka 31x11,8 cm.
7) Rabarbar myjemy, kroimy w kosteczkę i posypujemy nim wierzch ciasta.
8) Na koniec obsypujemy cukrem i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach.
2) Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.
3) Następnie wbijamy jajko, dodajemy większą połowę jogurtu naturalnego i pokrojonego banana.
4) Miksujemy i dodajemy resztę jogurtu naturalnego.
5) Ponownie miksujemy i dodajemy miód gryczany oraz ekstrakt śmietankowy.
6) Dokładnie miksujemy i wylewamy do korytka 31x11,8 cm.
7) Rabarbar myjemy, kroimy w kosteczkę i posypujemy nim wierzch ciasta.
8) Na koniec obsypujemy cukrem i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach.