slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Tortilla nadziana pastą z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tortilla nadziana pastą z tuńczyka. Prosto, pysznie, szybko. Propozycja idealna zarówno na śniadanie, drugie śniadanie, a nawet kolację. Spróbujcie.

Tortilla nadziana pastą z tuńczyka

Składniki:

Tortilla nadziana pastą z tuńczyka

 

  • 1 placek tortilli
  • 2 liście sałaty
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 80 g
  • 3/4 łyżki łagodnego ketchupu
  • 2 czubate łyżki naturalnego serka śmietankowego (kanapkowego)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tortilla nadziana pastą z tuńczyka
Tuńczyka w kawałkach w sosie własnym rozdrabniam w misce widelcem. Następnie dodaję serek śmietankowy i ketchup. Całość doprawiam solą i pieprzem. Mieszam do uzyskania gładkiej pasty. Pastę nakładam na placek tortilli (brzegi zostawiam wolne).

Na wierzch nakładam liście sałaty. Następnie roluję tortillę i układam na rozgrzanej suchej patelni. Opiekam na minimalnym ogniu z obu stron.

Ciepłą tortillę kroję i od razu podaję.

Smacznego