Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta kanapkowa na bazie serka wiejskiego, z dodatkiem awokado, drobno posiekanego świeżego ogórka oraz listków mięty.

Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą
Awokado obieramy, wrzucamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.

Dodajemy odsączony serek wiejski oraz ugotowane na twardo jajko i również rozgniatamy.

Ogórka myjemy i drobno siekamy, dodajemy do reszty składników. Mieszamy.

Dodajemy posiekane listki mięty oraz przyprawy i znów mieszamy.
Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą
Awokado obieramy, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą
Dodajemy odsączony serek wiejski i również rozgniatamy.
Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą
Ogórka myjemy i drobno siekamy, dodajemy do reszty składników.
Pasta twarogowa z awokado, ogórkiem i miętą
Dodajemy posiekane listki mięty oraz przyprawy i znów mieszamy.