Sposób przygotowania:
Sałatka grillowa
Mix sałat umyć pod bieżącą, zimną wodą, odsączyć na sitku, przełożyć do dużej miski.
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, dodać do sałaty.
Ogórka zielonego umyć, pokroić w półplasterki, dodać do warzyw.
Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, oliwki w plasterki, cebulę czerwoną w półplasterki- dodać do reszty warzyw.
Sos: Oliwę, miód, musztardę wymieszać razem do uzyskanie jednolitej konsystencji, dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Polać sałatkę przygotowanym sosem.
Podawać z grillowanym mięsem.
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, dodać do sałaty.
Ogórka zielonego umyć, pokroić w półplasterki, dodać do warzyw.
Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, oliwki w plasterki, cebulę czerwoną w półplasterki- dodać do reszty warzyw.
Sos: Oliwę, miód, musztardę wymieszać razem do uzyskanie jednolitej konsystencji, dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Polać sałatkę przygotowanym sosem.
Podawać z grillowanym mięsem.