kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta twarogowa z wędliną i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta twarogowa z dodatkiem wędliny, szczypiorku i majonezu chrzanowego. Świetnie smakuje na domowym pieczywie. Polecam.

Pasta twarogowa z wędliną i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta twarogowa z wędliną i szczypiorkiem

 

  • 100 g twarogu
  • 100 g wędliny
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu chrzanowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z wędliną i szczypiorkiem
Twaróg przekładamy z opakowania do miski i rozgniatamy widelcem. Wędlinę przekładamy z opakowania na deskę i kroimy na drobno. Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy na drobno. Pokrojony szczypiorek i wędlinę dokładamy do miski z twarogiem. Dodajemy majonez chrzanowy, sól i pieprz.

Dokładnie mieszamy.
Pasta twarogowa z wędliną i szczypiorkiem
Twaróg wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
Pasta twarogowa z wędliną i szczypiorkiem
Umyty i osuszony szczypiorek kroimy na drobno.