jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka pasta jest doskonała na kanapki, a dodatek szczypiorku i rzodkiewek sprawia,że ser ma całkowicie inny smak.

Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem

 

  • ser biały wiejski 250 g
  • śmietana 2 łyżki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • rzodkiewki 1 pęczek mały
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem
Ser biały rozmieszać i rozgnieść łyżką, dodać odrobinę śmietany lub mleka jeżeli ser jest za twardy.

Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce grubszej, szczypiorek umyć i osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić drobno.

Do sera dołożyć starte rzodkiewki i pokrojony szczypiorek, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą.

Podawać na kanapki z dodatkiem innych warzyw. 
Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem
Ser biały rozgnieść łyżką, dodać śmietanę
Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem
Rzodkiewki umyć dokładnie i zetrzeć na grubszej tarce jarzynowej
Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem
Szczypiorek umyć i pokroić drobno, dodać do sera
Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem
Zmieszać rzodkiewki z serem i szczypiorkiem
Pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem
Posmarować kanapki pastą serową i poukładać jeszcze rzodkiewki