Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pieczone jabłka z kaszą bulgur, masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jabłka w zdrowej wersji. Bardzo pyszne i pachnące. Idealne na podwieczorek. Najlepsze takie bardzo gorące.

Pieczone jabłka z kaszą bulgur, masłem orzechowym

Składniki:

Pieczone jabłka z kaszą bulgur, masłem orzechowym

Składniki:

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z kaszą bulgur, masłem orzechowym
1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu ze szczyptą soli. Do ciepłej dodajemy masło orzechowe i miód, dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie i ponownie mieszamy.

2. Jabłka myjemy i osuszamy, następnie wydrążamy środki, uważamy żeby nie przedziurawić jabłek.

3. Napełniamy kaszą.

4. Jabłka pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 30 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od twardości jabłek.

5. Podajemy gorące zaraz po upieczeniu.

Moje rady:

Porcja dla czterech osób.

Można dać więcej masła orzechowego lub miodu, zależy to od naszego smaku.

Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od twardości jabłek.