Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka z kaszą bulgur, masłem orzechowym
1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu ze szczyptą soli. Do ciepłej dodajemy masło orzechowe i miód, dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie i ponownie mieszamy.
2. Jabłka myjemy i osuszamy, następnie wydrążamy środki, uważamy żeby nie przedziurawić jabłek.
3. Napełniamy kaszą.
4. Jabłka pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 30 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od twardości jabłek.
5. Podajemy gorące zaraz po upieczeniu.
Moje rady:
Porcja dla czterech osób.
Można dać więcej masła orzechowego lub miodu, zależy to od naszego smaku.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od twardości jabłek.
2. Jabłka myjemy i osuszamy, następnie wydrążamy środki, uważamy żeby nie przedziurawić jabłek.
3. Napełniamy kaszą.
4. Jabłka pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 30 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od twardości jabłek.
5. Podajemy gorące zaraz po upieczeniu.
Moje rady:
Porcja dla czterech osób.
Można dać więcej masła orzechowego lub miodu, zależy to od naszego smaku.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od twardości jabłek.