monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Pasta z czerwonej fasoli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasta z czerwonej fasoli to idealny dodatek do kanapek.

Pasta z czerwonej fasoli. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z czerwonej fasoli.

 

  • czerwona fasola konserwowa - 1 puszka
  • olej - 1 łyżka
  • pieprz
  • papryka mielona ostra
  • papryka mielona słodka
  • przecier pomidorowy - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej fasoli.
Fasolę umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Dodajemy łyżkę oliwy lub oleju. Następnie doprawiamy pieprzem oraz papryką: ok. 2 łyżeczek słodkiej i 1 łyżeczki ostrej. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Smacznego :)
Pasta z czerwonej fasoli.
Czerwoną fasolę umieszczamy w blenderze.
Pasta z czerwonej fasoli.
Do powstałej masy dodajemy łyżkę oleju lub oliwy.
Pasta z czerwonej fasoli.
Doprawiamy do smaku pieprzem oraz papryką.
Pasta z czerwonej fasoli.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i wszystko dokładnie mieszamy.