nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pasta z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i bardzo smaczna pasta

Pasta z łososia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z łososia

 

  • 25 dkg świeżego fileta z łososia
  • 100g wędzonego łososia`
  • garść koperku
  • garść zielonej cebulki
  • łyżka majonezu
  • łyżka musztardy
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

Pasta z łososia
Świeżego łososia myjemy, solimy, pieprzymy,skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy w folię aluminiowąi pieczemy w piekarniku przez 15 minut na 180 stopni. Wyciągamy, odstawiamy do ostygnięcia. Dzielimy łosia na małe kawałki. Wędzonego łososiakroimy w kosteczkę, dodajemy posiekany koperek, zieloną cebulkę, musztardę, majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Taką pastę możemy trzymać w lodówce przez kilka dni. Smacznego.
Pasta z łososia
Świeżego łososia myjemy, doprawiamy i pieczemy w folii
Pasta z łososia
Upieczonego łososia dzielimy na cząstki i przekładamy do miseczki
Pasta z łososia
Dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego łososia
Pasta z łososia
Na koniec dodajemy koperek, zieloną cebulkę i przyprawy