Sposób przygotowania:
Pasta z makreli i marchwi
Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram, jeśli będą faszerowane przecinam na połówki i wyciągam żółtka. Jeśli pastę przeznaczymy tylko do smarowania pieczywa, wystarczą 2 jajka.
Makrele obieram dokładnie z ości i skóry. Obraną i umytą marchew ścieram na drobnych oczkach. Rozdrabniam w malakserze razem z rybą i żółtkami, lub całymi jajkami. Następnie dodaję pieprz, i na początek łyżeczkę majonezu. Mieszam, jeśli jest potrzeba dodaję ciut majonezu.
Odkładam do lodówki . Gotową pastą smarujemy pieczywo, lub faszerujemy połówki jajek.
Makrele obieram dokładnie z ości i skóry. Obraną i umytą marchew ścieram na drobnych oczkach. Rozdrabniam w malakserze razem z rybą i żółtkami, lub całymi jajkami. Następnie dodaję pieprz, i na początek łyżeczkę majonezu. Mieszam, jeśli jest potrzeba dodaję ciut majonezu.
Odkładam do lodówki . Gotową pastą smarujemy pieczywo, lub faszerujemy połówki jajek.
kołczu
edytaha
2milutka
zbysiowa
Yhym :D
zbysiowa
Moja też :)
zbysiowa
Oj pycha Monisiu, szczerze polecam:)
zbysiowa
Oczywiście Agatko :DD
zewa
zbysiowa
Wypróbuj Ewciu, i daj znać :)
zewa
Jak tylko dorwę makrelę bo u nas na wsi to tylko raz w tygodniu jest.
halina
zbysiowa
My też, w połączeniu z marchewką rewelacja :)