SUPERPRZEPIS

Pasta z makreli i marchwi

  • 12
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Pasta z makreli i marchwi Więcej zdjęć (5)

Pyszna pasta z makreli i marchwi. Można nią napełnić połówki jajek, będzie świetną przekąską imprezową. Gotową pastą smarujemy pieczywo, lub faszerujemy połówki jajek.

Składniki:

Pasta z makreli i marchwi

 

  • Duża wędzona makrela
  • 1-2 marchewki ( 2/3 wagi makreli )
  • 2- 6 jajek
  • Pieprz biały mielony
  • 1 -2 łyżeczki majonezu ( zależy od soczystości marchwi)

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i marchwi
Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram, jeśli będą faszerowane przecinam na połówki i wyciągam żółtka. Jeśli pastę przeznaczymy tylko do smarowania pieczywa, wystarczą 2 jajka.

Makrele obieram dokładnie z ości i skóry. Obraną i umytą marchew ścieram na drobnych oczkach. Rozdrabniam w malakserze razem z rybą i żółtkami, lub całymi jajkami. Następnie dodaję pieprz, i na początek łyżeczkę majonezu. Mieszam, jeśli jest potrzeba dodaję ciut majonezu.

Odkładam do lodówki . Gotową pastą smarujemy pieczywo, lub faszerujemy połówki jajek.
Pasta z makreli i marchwi
Makrele obieram dokładnie z ości i skóry. Obraną i umytą marchew ścieram na drobnych oczkach
Pasta z makreli i marchwi
Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram, jeśli będą faszerowane przecinam na połówki i wyciągam żółtka.
Pasta z makreli i marchwi
Rozdrabniam w malakserze razem z rybą i żółtkami, lub całymi jajkami.
Pasta z makreli i marchwi
Gotowa pastą smarujemy pieczywo, lub nadziewamy białka jajek