szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

pasta z makreli i jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pasta, która może byś smarowana na chleb, w formie kanapek , można ją jeść samodzielnie jako sałatko zakąska

pasta z makreli i jajka

Składniki:

pasta z makreli i jajka

 

  • 1 makrela
  • 4 jajka
  • pół cebuli
  • 2 czubate łyżki majonezu kętrzyńskiego
  • odrobina pieprzu mielonego, czarnego

Sposób przygotowania:

pasta z makreli i jajka
do miseczki wrzucamy pokrajane gotowane jajka w jak najdrobniejszą kosteczkę, obieramy makrelę starannie z ości i rozdrabniamy nożem mięso, dodajemy do miski, szatkujemy drobno cebulkę, doprawiamy pieprzem,mieszamy z dwiema łyżkami majonezu. Najlepsza pasta jest po około 2,3 godzinach po przegryzieniu.