ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Pasta z makreli wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna pasta do kanapek z makreli wędzonej

Pasta z makreli wędzonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z makreli wędzonej

 

  • 1 średnia makrela wędzona
  • 150g żółtego sera
  • mała cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wędzonej
Makrelę obieramy ze skóry i czyścimy z ości. Ugniatamy widelcem na gładką pastę. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw, cebulę obieramy z łupinki i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy majonez i keczup. Doprawiamy do smaki pieprzem. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową pastą smarujemy bułeczki lub chleb.
Pasta z makreli wędzonej
Makrelę obieramy ze skóry i czyścimy z ości. Ugniatamy widelcem na gładką pastę
Pasta z makreli wędzonej
Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw cebulę obieramy z łupinki i kroimy w drobną kostkę Dodajemy majonez i keczup Doprawiamy do smaki pieprzem