Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta z mascarpone i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna pasta kanapkowa :)

Pasta z mascarpone i tuńczyka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z mascarpone i tuńczyka

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 150 g mascarpone
  • Sól
  • Pieprz
  • 6 dużych listków bazylii
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Pasta z mascarpone i tuńczyka
Tuńczyka osączyć dokładnie z zalewy. Wrzucić na talerz. Dodać 100 g serka mascarpone. Wygnieść dokładnie widelcem aby utworzyć gładką pastę. Następnie należy wlać 1 łyżeczkę soku z cytryny, dodać sól i pieprz i wymieszać. Listki bazylii umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić do pasty i wymieszać. Pastę z tuńczyka podawać z pieczywem lub krakersami. Świetnie pasuje do niej świeży pomidor
Pasta z mascarpone i tuńczyka
Tuńczyka osączyć dokładnie z zalewy. Wrzucić na talerz. Dodać 100 g serka mascarpone. Wygnieść dokładnie widelcem aby utworzyć gładką pastę.
Pasta z mascarpone i tuńczyka
Następnie należy wlać 1 łyżeczkę soku z cytryny, dodać sól i pieprz i wymieszać. Listki bazylii umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić do pasty i wymieszać.