goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasta z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wiosenna, delikatna, pyszna

Pasta z rzodkiewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z rzodkiewką

 

  • twaróg 30 dag
  • rzodkiewka 2 pęczki
  • zielona cebulka 1 pęczek
  • śmietana 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z rzodkiewką
Twaróg wyrabiamy widelcem, dodajemy śmietanę. Jeśli ser mamy dość suchy wówczas śmietany dodajemy więcej. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Rzodkiewki oczyszczamy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w słupki. Zieloną cebulkę płuczemy, osuszamy i drobno siekamy, Rzodkiewkę i cebulkę dodajemy do twarogu i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki. Smacznego!
Pasta z rzodkiewką
Oczyszczoną rzodkiewkę kroimy w słupki i dodajemy do twarogu
Pasta z rzodkiewką
Następnie dodajemy posiekaną zieloną cebulkę