Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ta pasta jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna. Młody jęczmień jest w niej lekko wyczuwalny. Polecam do świeżego pieczywa na śniadanie lub kolację.

Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia

Składniki:

Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia

Składniki:

  • 25 dag sera białego
  • 2 jajka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól do smaku
  • 2 łyżeczki młodego sproszkowanego jęczmienia
  • szczypiorek według uznania

Sposób przygotowania:

Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia
1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek, następnie drobno kroimy.

2. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno kroimy.

3. Ser biały mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy jajka, szczypiorek, młody jęczmień, dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki. Smacznego.