Sposób przygotowania:
Ryż na mleku z truskawkami
1. Wodę zagotowujemy z mlekiem i szczyptą soli, wkładamy ryż w woreczkach i gotujemy do miękkości ryżu. Następnie ugotowany ryż dokładnie odsączmy z wody i wyjmujemy z woreczków.
2. Truskawki myjemy i bardzo dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki, miksujemy blenderem na gładki mus i przekładamy do garnka.
3. Mus z truskawek zagotowujemy dodając cynamon i cukier do smaku.
4. Na talerze nakładamy porcje ryżu i polewamy truskawkowym gorącym musem.
5. Podajemy i smacznego.
2. Truskawki myjemy i bardzo dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki, miksujemy blenderem na gładki mus i przekładamy do garnka.
3. Mus z truskawek zagotowujemy dodając cynamon i cukier do smaku.
4. Na talerze nakładamy porcje ryżu i polewamy truskawkowym gorącym musem.
5. Podajemy i smacznego.
triplecripplecooker
Babeczka35
Sos jest gorący, bo o to chodzi w tym deserze. Przecież robi się z truskawek kompoty, dżemy i musy. Gotujemy wtedy owoce, więc co w tym dziwnego.