Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasta z sera i śledzi solonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta śledziowa jest smacznym dodatkiem do białego pieczywa.

Pasta z sera i śledzi solonych

Składniki:

Pasta z sera i śledzi solonych

 

  • 10 dag sera warmińskiego
  • 2 jajka
  • 10 dag filetów śledziowych solonych
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1 łyżeczka posiekanej cebuli

 

Sposób przygotowania:

Pasta z sera i śledzi solonych
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Filety śledziowe pokroić na drobne kawałki, włożyć do miksera, dodać masło, ser, żółtka z jaj i dokładnie zmiksować. Do gotowej pasty dodać posiekaną cebulę i szczypiorek, wymieszać. Pastą można faszerować białka z jajek lub wykorzystać do smarowania pieczywa.