Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pasta z soi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam pastę z soi na śniadanie.

Pasta z soi

Składniki:

Pasta z soi

 

  • 3/4 szklanki soi
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • natka pietruszki
  • rzeżucha
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasta z soi
Soję umyć, zalać wodą i odstawić do drugiego dnia. Nazajutrz ugotować soję w tej samej wodzie co się moczyła. Następnie zemleć soję przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju, czosnek obrać i zmiażdżyć w prasce do czosnku.Natkę pietruszki i rzeżuchę drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać, jeżeli pasta jest zbyt sucha, dodać łyżkę masła.