Sposób przygotowania:
Sałatka z pora, makaronu i groszku na jogurcie
1. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy i dokładnie studzimy.
2. Pora dokładnie oczyszczamy, odkrawamy tę zieloną część. Białą część myjemy i kroimy w cienkie półplasterki, następnie przekładamy na sitko i sparzamy gorącą wodą. Pora dokładnie odsączamy z wody i również dokładnie studzimy.
3. Groszek i kukurydzę dokładnie odsączamy z zalewy.
4. Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy z jogurtem i musztardą i przyprawiamy ziołami i przyprawami. Sałatkę wstawiamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki przegryzły się.
5. Po tym czasie podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Gdy sparzymy pora będzie on łagodniejszy.
2. Pora dokładnie oczyszczamy, odkrawamy tę zieloną część. Białą część myjemy i kroimy w cienkie półplasterki, następnie przekładamy na sitko i sparzamy gorącą wodą. Pora dokładnie odsączamy z wody i również dokładnie studzimy.
3. Groszek i kukurydzę dokładnie odsączamy z zalewy.
4. Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy z jogurtem i musztardą i przyprawiamy ziołami i przyprawami. Sałatkę wstawiamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki przegryzły się.
5. Po tym czasie podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Gdy sparzymy pora będzie on łagodniejszy.