nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pasta z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta w stylu "o kurcze nie ma nic na jutro do chleba"..i jak kolejny raz się okazało, takie dania są najlepsze :)

Pasta z tuńczyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z tuńczyka

 

  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 dojrzałe avokado
  • 2 jajka
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka
Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki. Avocado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i dodajemy do tuńczyka. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dodajemy do tuńczyka i avocado. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy łyżkę majonezu i rozgniatamy wszystko widelcem jednocześnie mieszając. Gotowe :) Szybkie, zdrowe i smaczne.
Pasta z tuńczyka
Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki
Pasta z tuńczyka
Dodajemy obrane avokado oraz ugotowane na twardo jajko
Pasta z tuńczyka
Rozgniatamy wszystko widelce, solimy,pieprzymy i dodajemy majonez