zozolek

zozolek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 35]

Pasta z tuńczyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pastę z tuńczyka podaję z pieczywem. Pasta z tuńczykiem świetnie sprawdza się też jako baza do sałatki.

Pasta z tuńczyka

Składniki:

Pasta z tuńczyka

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • pół cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka

Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Jajka i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać tuńczyka, jajka, cebulę, natkę pietruszki, sól i pierz. Następnie dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.


Pastę z tuńczyka podaję z pieczywem. Pasta z tuńczykiem świetnie sprawdza się też jako baza do sałatki - wystarczy dodać ugotowany ryż lub ugotowane ziemniaki:)