marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta z tuńczyka,jajek z białą rzepą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pasta z tuńczyka,jajek z białą rzepą.

Pasta z tuńczyka,jajek z białą rzepą.

Składniki:

Pasta z tuńczyka,jajek z białą rzepą.

 

  • Na 2-3 porcje:
  • 2 puszki tuńczyka w oleju,
  • 1/4 tartej rzepy,
  • 4 jajka,
  • siekany szczypiorek,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka,jajek z białą rzepą.
Tuńczyk wyjąć z puszki i osączyć,a następnie dać do miski,rozgniatając widelcem rybę,szczypiorek i rzepę opłukać,strzepnąć,szczypior posiekać,a kawałek rzepy odkroić i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Jajka po ugotowaniu ostudzić i obrać ze skorupek,posiekać krajalnicą do jaj.Wszystko wrzucić do salaterki z tuńczykiem,doprawić i wymieszać.Wstawić na pół godziny do lodówki.Po wyjęciu podawać pastę rybną z chrupkim lub białym pieczywem.