Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i smaczna pasta kanapkowa, którą można zjeść na śniadanie lub na przykład podać na krakersach jako przystawkę.

Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki

 

  • 200 gram łososia wędzonego na zimno
  • 4 jajka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1,5 łyżki majonezu
  • do smaku ostra papryka, pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki
Oczyszczone rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę.

Jajka gotujemy na twardo, a następnie wrzucamy do rozdrabniacza i blendujemy na gładką masę. Łososia również rozdrabniamy.

Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez. Doprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem, a także otrą papryką i szczyptą soli.
Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki
Oczyszczone rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę.
Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki
Jajka gotujemy na twardo, a następnie wrzucamy do rozdrabniacza i blendujemy na gładką masę.
Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki
Łososia również wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z wędzonego łososia, jajek i rzodkiewki
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.