nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Pasta jajeczna z łososiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na szybką i smaczną pastę jajeczną z łososiem i szczypiorkiem, którą często jemy na śniadanie.

Pasta jajeczna z łososiem i szczypiorkiem

Składniki:

Pasta jajeczna z łososiem i szczypiorkiem

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g łososia wędzonego,
  • 1 mała cebulka
  • sól
  • pieprz
  • garść zielonego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z łososiem i szczypiorkiem
Jajka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Łososia pokrój na małe kawałki a szczypiorek drobno posiekaj. Dodaj przyprawy, dwie łyżki majonezu i wszystko dokładnie wymieszaj. Pasta smakuję rewelacyjnie ze świeżym pieczywem. Można ją również wykorzystać do faszerowania jajek.

Można przechowywać w lodówce do 3 dni.