Pasta z wędzonej ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasta z wędzonej ryby jest smaczna,polecam

Pasta z wędzonej ryby

Składniki:

Pasta z wędzonej ryby

 

  • 150 g wędzonej ryby
  • 150 g twarogu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej ryby
Rybę obrać ze skóry, usunąć ości i posiekać. Ser rozkruszyć i utrzeć ze śmietaną. Dodać posiekaną rybę i szczypiorek. Dokładnie wymieszać i utrzeć. Doprawić solą i pieprzem. Do pasty można dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego. Śmietanę można zastąpić majonezem. Do pasty można też dodać 2 posiekane jajka na twardo.

Tagi:

ryba ryby