Sposób przygotowania:
Sałatka z jaglanką, jajkiem i młodym jęczmieniem
1. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Ugotowaną kaszę studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie kroimy w kostkę.
3. Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Podajemy i smacznego.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie kroimy w kostkę.
3. Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Podajemy i smacznego.