AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Sałatka z pekinki i fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem fasoli czerwonej, groszku i kukurydzy.

Sałatka z pekinki i fasoli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z pekinki i fasoli

 

  • połowa kapusty pekińskiej
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • pół puszki groszku
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu
  • 5-6 łyżek ketchupu łagodnego
  • cukier
  • pieprz
  • sól.

Sposób przygotowania:

Sałatka z pekinki i fasoli
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Czerwoną fasolę, groszek i kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do kapusty, wymieszać. Przygotować sos pomidorowy- 1 łyżkę majonezu wymieszać z około 5-6 łyżkami łagodnego ketchupu ( może być pikantny, ale wtedy dodajemy mniej przypraw ), doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę albo wymieszać całość razem. Sałatka jest doskonałym dodatkiem do drugiego dania, najlepiej do ziemniaków i kotletów, czy jakiegoś mięsa. SMACZNEGO :)
Sałatka z pekinki i fasoli
Sałatka wymieszana z sosem pomidorowym, można ją tylko polać.

Tagi:

fasola