Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Pekinka z rzodkwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta pekińska w kolejnej odsłonie.

Pekinka z rzodkwią

Składniki:

Pekinka z rzodkwią

 

  • 6 dużych liści kapusty pekińskiej
  • 1 korzeń białej rzodkwi
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżeczki słonecznika
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pekinka z rzodkwią
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i targamy na mniejsze części usuwając przy tym głąby. Rzodkiew obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Do tak przygotowanej kapusty i rzodkwi dodajemy kukurydzę, słonecznik, majonez, jogurt i szczyptę bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.