Sposób przygotowania:
Roladki z młodą kapustąETAP 1
Kapustę szatkujemy. Rozdrobnioną obgotowujemy w lekko osolonej wodzie
ETAP 2
Miękką dokładnie odsączamy. Przygotowaną kapustę dzielimy na 7 części.
ETAP 3
Umyte mięso dzielimy na 7 części (plastry). Każdą część mięsa rozbijamy , formując zgrabne płaty. Tak przygotowane oprószamy przyprawami.
ETAP 4
Na każdą porcję mięsa wykładamy plasterek wędliny. Na wędlinę wykładamy odciśniętą kapustę. Plasterki pomidora przekrawamy na połowę i układamy je na kapuście wzdłuż jednego z brzegów przygotowywanych roladek.
ETAP 5
Brzegi mięsa zawijamy delikatnie do środka i formujemy roladki. Gotowe obtaczamy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z każdej strony. Gotowe przekrawamy i podajemy.
LauraLaura
ciasteczka
robaczek
Czekoladka 2