Sposób przygotowania:
Łazanki z kiszoną kapustąWykonanie kapusty:
Kapustę płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości, następnie dokładnie odcedzamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, następnie smażymy do miękkości i zrumienienia na rozgrzanym oleju. Usmażoną cebulę przekładamy do kapusty razem z olejem na którym się smażyła. Całość przesmażamy przez kilka minut cały czas mieszając. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań z kapusty.
Wykonanie łazanek:
Do mąki dodajemy sól, wbijamy jajka i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto wałkujemy, kroimy w paski, a następnie w kwadraty. Pokrojone łazanki układamy na posypanej mąką stolnicy i zostawiamy na około pół godziny do podsuszenia.
Wykonanie potrawy:
Następnie łazanki gotujemy w osolonej wodzie z olejem do miękkości, odcedzamy. Ugotowane łazanki przekładamy do gorącej kapusty i dokładnie mieszamy. Podajemy.
misia5
Babeczka35
Bo takie dania zawsze są najlepsze;)
Dziękuję:)
Magdalena88
Babeczka35
Na pewno są smaczniejsze:)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)