monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pekinka z selerem naciowym i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie, pyszne i zdrowe czyli tak jak każda surówka:)

Pekinka z selerem naciowym i kiełkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pekinka z selerem naciowym i kiełkami

 

  • 300 g pekinki
  • 10 cm pora
  • 1,5 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki kiełków brokułu
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1/3 pęczka natki
  • 1 kiszony ogórek
  • sól,pieprz,
  • 1 łyżka majonezu

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z selerem naciowym i kiełkami
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Pekinkę pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski. Seler pokroić w cienkie plasterki i dodać do miski. Ogórek kiszony pokroić w małą kostkę. Kiełki i natkę drobno posiekać i przełożyć do miski. Dodać kapary. Por pokroić w pół plasterki. Wymieszać składniki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez i po raz ostatni wymieszać. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować pomidorkami. Smacznego!
Pekinka z selerem naciowym i kiełkami
do pekinki dodac pokrojonego selera
Pekinka z selerem naciowym i kiełkami
por pokroić w pół plasterki i dodać do miski
Pekinka z selerem naciowym i kiełkami
kiełki brokułu drobno posiekać a ogórka pokroić w kostkę
Pekinka z selerem naciowym i kiełkami
dodac posiekaną natkę i kapary wymieszać

Tagi:

kapary seler