Sposób przygotowania:
Pekińska sałatka kimczi Eliprzygotowanie kapusty
Kapustę pokroić na mniejsze kawałki. Do kapusty dodać sól, wymieszać i odstawić na dwie godziny.
przygotowanie kapusty cd
Posoloną kapustę dokładnie wypłukać i odcisnąć.
przygotowanie składników
Opłukane i osuszone papryki pokroić w słupki.
Opłukaną i osuszoną cebulkę dymkę pokroić razem ze szczypiorem. Opłukane i osuszone papryczki chili pokroić w cienkie plasterki razem z nasionami. Przygotować sosy.
przygotowanie sałatki
Odciśniętą kapustę włożyć do miski. Do kapusty dodać wszystkie papryki, cebulę dymkę i wszystkie sosy.
przygotowanie sałatki cd
Całość dokładnie wymieszać.
przygotowanie sałatki cd
Sałatkę przełożyć do słoików i lekko zakręcić. Słoiki włożyć do miski i odstawić na około 6 - 7 dni. Po tym czasie słoiki dokręcić i włożyć do lodówki.
Smacznego!