Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z kapustą pekińską i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Można do niej jeszcze dodać posiekany szczypiorek.

Sałatka z kapustą pekińską i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z kapustą pekińską i fetą

 

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • kukurydza w puszce 1 puszka
  • pomidor 1 duża szt
  • ser feta 1 opakowanie
  • oliwki czarne 1 garść
  • pomidory suszone 5 kawałków
  • oliwa z suszonych pomidorów 4 łyżki
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1 opakowanie
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapustą pekińską i fetą
Kapustę pekińską myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy i wrzucamy do dużej miski. Kukurydzę odsączamy z zalewy, pomidora kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do kapusty.

Dodajemy również ser feta pokrojony w kostkę. Oliwki kroimy na połówki, suszone pomidory w kostkę.

Dodajemy do reszty składników i mieszamy. Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z oliwą z oliwek, a następnie dodajemy do sałatki.

Przyprawiamy do smaku pieprzem i mieszamy.
Sałatka z kapustą pekińską i fetą
Kapustę pekińską myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy i wrzucamy do dużej miski.
Sałatka z kapustą pekińską i fetą
Dodajemy również ser feta pokrojony w kostkę.
Sałatka z kapustą pekińską i fetą
Oliwki kroimy na połówki, suszone pomidory w kostkę. Dodajemy do reszty składników i mieszamy.
Sałatka z kapustą pekińską i fetą
Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z oliwą z oliwek, a następnie dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku pieprzem i mieszamy.