Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty pekińskiej
Liście kapusty pekińskiej opłukujemy pozbawiamy nadmiaru wody. Wykrawamy z nich grubszą i twardszą część (można ją zostawić). Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski.
Pomidorki dokładnie myjemy, a następnie kroimy na połówki dodajemy do kapusty pekińskiej. Dobrze opłukany szczypiorek drobno kroimy i przesypujemy do pozostałych składników.
Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do miski z warzywami doprawiamy pieprzem kolorowym.
Całość ostrożnie mieszamy.
Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek ( u mnie aromatyzowana chili).
Pomidorki dokładnie myjemy, a następnie kroimy na połówki dodajemy do kapusty pekińskiej. Dobrze opłukany szczypiorek drobno kroimy i przesypujemy do pozostałych składników.
Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do miski z warzywami doprawiamy pieprzem kolorowym.
Całość ostrożnie mieszamy.
Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek ( u mnie aromatyzowana chili).