Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z jarzynami i rzodkiewką
Warzywa czyli marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki ugotować do miękkości, następnie obrać i pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu i obraniu również pokroić w kostkę.
Rzodkiewkę zetrzeć na dużych oczkach, a cebulkę zieloną posiekać.
Pomidor i ogórek kiszony pokroić w kostkę.
Kukurydzę i groszek konserwowy odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, dodając odsączoną z zalewy kukurydzę i groszek konserwowy.
Całość doprawić pieprzem i solą do smaku.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu i obraniu również pokroić w kostkę.
Rzodkiewkę zetrzeć na dużych oczkach, a cebulkę zieloną posiekać.
Pomidor i ogórek kiszony pokroić w kostkę.
Kukurydzę i groszek konserwowy odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, dodając odsączoną z zalewy kukurydzę i groszek konserwowy.
Całość doprawić pieprzem i solą do smaku.