Sposób przygotowania:
Penne z mielonym indykiem i fasolą
Makaron gotuję jak na instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlewam olej. Następnie wkładam mięso mielone z indyka. Doprawiam przyprawami smażę aż będzie złote.
Między czasie cebulkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do mięsa. Mięso podlewam 100 ml wody i dodaję przecier pomidorowy. Mieszam.
Następnie dodaję fasolę z puszki. Dalej mieszam. Zmniejszam ogień i duszę ok 10 min co jakiś czas mieszając.
Do dużego naczynia przekładam makaron i przelewam sos z mięsem. Całość dokładnie mieszam. Podaję na ciepło.
Smacznego.
Między czasie cebulkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do mięsa. Mięso podlewam 100 ml wody i dodaję przecier pomidorowy. Mieszam.
Następnie dodaję fasolę z puszki. Dalej mieszam. Zmniejszam ogień i duszę ok 10 min co jakiś czas mieszając.
Do dużego naczynia przekładam makaron i przelewam sos z mięsem. Całość dokładnie mieszam. Podaję na ciepło.
Smacznego.