szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Klopsiki z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane klopsiki super smakują nie tylko z ziemniakami, ale i zapiekane w piekarniku z sosem pomidorowym.

Klopsiki z kapustą pekińską

Składniki:

Klopsiki z kapustą pekińską

 

  • 50 dag. mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsiki z kapustą pekińską

Przygotowanie składników

Klopsiki z kapustą pekińską
Mięso mielone mieszamy z cebulą i posiekaną kapustą.

Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną kapustę, jajko, przyprawy oraz bułkę tartą.

Przygotowanie mięsa

Klopsiki z kapustą pekińską
Mięso mielone dokładnie mieszamy na jednolitą masę.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy rękoma. Odstawiamy na chwilę, aby kapusta nabrała miękkości.

Smażenie

Klopsiki z kapustą pekińską
Przed smażeniem klopsiki obtaczamy w tartej bułce.

Z masy mięsnej formujemy klopsiki, a następnie obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.